sunnuntai 21. elokuuta 2011

Ripulia ja harmaita hiuksia...

Juuri kun pääsin kehumasta miten ruokahalu on palannut saapui ripuli meille kylään. :( Torstain ja perjantain välisenä yönä sain kyllä järkyttävän herätyksen. Aivan vetistä kakkaa ja oksennusta joka paikka täynnä. Ainoa jota vatsa vaivasi oli tietysti juuri Missy. Aamulla alkoi oma hätä olla jo suuri kun koiralla ei meinannut edes vesi pysyä sisällä vaan senkin oksensi. Soitto eläinlääkäriin ja kyselin mitäs nyt tehdään? Koiralla ei ollut kuumetta, eikä ulkoisesti näyttänyt voimattomalta joten käskivät seurailla tilannetta ja ruokkia koiraa tunnin välein pienillä annoksilla (helposti sulavaa ruokaa tai eläinlääkäriasemalta myytävää erikoisruokaa) ja syöttää canikur-tabletteja. Jos olo ei helpota parissa päivässä pitää hakea antibiootti kuuri. Perjantai päivä menikin sitten rattoisasti koiraa syöttäen, ulkona juosten, kakkaa siivoten ja itkien. Kiitos rakkaalle ystävälleni Pialle ja äidilleni jotka jaksoivat olla moraalisena tukena puhelimen välityksellä pitkin päivää. Iltaa kohti Missyn olo rupesi selvästi helpottamaan sekä ruoka ja vesi pysymään sisällä. Kakkakin vähän kiinteytymään eli ei ollut ihan vettä. Toivon todella, että nyt tästä episodista selvittiin vain säikähdyksellä eikä pitkäkestoisempia seurauksia ole tiedossa.
Tänään minun piti mennä seuraamaan dobermannien ZTP-testiä, mutta olin menemättä kun en uskaltanut Missyä jättää yksin kotiin. Olemme tänään jatkaneet pienissä erissä syömistä ja canikur-kuuria, kakka on vähän kiinteytynyt. Muttei ole vielä normaalia. Ripuli on nähtävästi taas tullut jostain mitä Missy on pihalla syönyt. Luultavasti joku eläimen raato jonka naapurin kissat ovat pihalle jättäneet. Eli tästä eteenpäin Missy ulkoilee ainoastaan hihnassa ja jos vapaana niin kuonokoppa päässä. Näin ehkä pystymme välttämään seuraavat herkuttelu hetket.
Näin omistajana voin sanoa ettei ripuli ole mikään ainutlaatuaan oleva vieras tässä talossa, koirat on sen verran ahneita ja syövät kaiken. Normaali tilanteessa ei olisi edes hätkäyttänyt. Tällä kertaa kuitenkin Missy on kantavana ja kyseessä on niin pentujen kuin emon hyvinvointi on/oli tilanne todella pelottava. Itse tuntuu että olen vanhentunut pelkästä pelosta/stressistä 10-vuotta viimeisen kahden päivän aikana ja harmaita hiuksia tullut ainakin 1000 lisää. Positiivisiakin uutisia on tältä päivältä Missyn veli Petremma's Flavor Flav suoritti tänään ZTP-testin arvosanalla SG1A. Super onnittelut Rosanna ja Bräne. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti