keskiviikko 14. syyskuuta 2011

2 Vuorokautta vanhoja

Pienet mönkijäiset on siis nyt kaksi päivää vanhoja. <3 Ja ihan oikeasti ne kasvaa silmissä. Pentuset ovat kovin pontevia pää nousee, liikkuvat todella vikkelästi (mönkimällä), juovat ahkerasti ja ovat hyvin hyvin kova äänisiä. On todella kuultu että kahdeksan uutta pientä dobermannin poikasta on maailmaan saapunut. Missy hoitaa pentujaan esimerkillisen hyvin jopa niin hyvin ettei malta edes syödä tai mennä ulos. Syötän nyt Missyä kädestä samalla kun hän hoitaa/imettää poikasiaan ja tarjoilen vettä mammalle. Ulkona käydään pikapisulla lähes väkipakolla eli joudun kantamaan koiran pois pentulaatikosta jonka jälkeen hän käy pikaisesti oven vieressä pisulla ja juoksee vauhdilla takaisin pentujaan hoitamaan. On se vaan uskomatonta miten koira voi tietää mitä pitää tehdä kun pentuset saa. Ei ole Missy lukenut vauvanhoito oppaita ym. etukäteen ja osaa homman. Itse ollessa tuore äiti  ja olin kovasti muka valmistautunut meni silti sormi suuhun monesti.
Tinya tämä koko pentueen saapuminen kiinnostaa kovasti ja hirveästi hän haluaisi käydä tulokkaita katselemassa. Ei vaan pojalla ole asiaa koko huoneeseen. Jos edes uskaltautuu ovelle Missy katsoo Tinya niin pahalla silmällä että jäbä juoksee piiloon. Luulen että pari viikkoa vielä joutuu odottelemaan ennen kuin tuttavuutta pääsee tekemään. Itsellä myös on kova hinku vauvoja pussailla ja hipeltää. On ne niiiiiin ihania ja tuoksuvat niiiiin hyvälle. Missy ei selvästi luota edes minun taitoihin pentujen suhteen vaan silmä tarkkana seurailee kun pentuihin kosken ja kun pentusen palautan alkaa huolto- ja tarkistus operaatio. Tosin mamma on tyytyväinen jos hänen seuranaan laatikossa istuskelen ja ihailen pentuja. Kunhan en hirveästi muuhun tekemiseen puutu.
Pientä erimeilisyyttä meillä on ollut Missyn kanssa myös pentulaatikon sisustamisesta. Olen yrittänyt laittaa laatikon pohjalle mattoa ja sen päälle paperia lisäksi laatikossa on viltti. Ajatuksena oli siis että laatikossa on tarpeeksi lämmin. Missyn mielestä oikenlainen sisustus olisi iso viltti mytty toinen mattomytty, silputtua paperia ympäriinsä ja muuten paljas lattia. Nyt olemme sitten vuorotellen sisustaneet laatikkoa. Tietenkin Missy voisi pitää sisustus suunnitelmastaan kiinni jos lattia ei olisi kylmä ja pentuset eivät menisi hukkaan myttyihin. Kohta taidan pystyä vaihtamaan vähän paksumman patjan Missylle kun pennut eivät enään muksahtele patjalta alas. Laitan vielä muutaman kuvan eiliseltä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti